oracle.jpg

Oracle мијења сложеност информационих технологија, премијештајући их из предузећа креирањем хардвера и софтвера који раде заједно у центру за податке. Елиминишући сложеност информационих технологија и поједностављујући их, Oracle омогућава својим корисницима (њих 400 000 у више од 145 земаља свијета) да убрзају иновације и креирају додатну вриједност за своје клијенте. Елиминишући сложеност која гуши пословне иновације, Oracle доприноси на брзини, поузданости, сигурности и управљивости. Резултат су најбољи производи у класи, интегрисана гомила хардвера и софтвера, чији је сваки слој конструисан и произведен да ради заједно према стандардима индустрије.
 
Лиценцу можете купити директно од Oracle канцеларије (Oracle БиХ, Сарајево) или преко неког Oracle партнера који има потписан уговор са Oracle-ом о продаји софтверских лиценци.
 
Oracle лиценце нису везане за верзију производа. Велика предност Oracle лиценци је и што је цијена иста за различите верзије технологија. То значи да уколико купујете Enterprise Edition базе за Oracle лиценце, цијена лиценце је иста без обзира о којој верзији Enterprise Edition базе се ради (9i, 10g, 11g или 12c).
 
Уколико имате старију верзију  одређене технологије, нову верзију можете користити само ако сте приликом куповине лиценце за старију верзију купили и Oracle подршку која се плаћа на годишњем нивоу. Ако немате уговор о одржавању, а желите са старије верзије прећи на нову или са нпр. Standard едиције базе на Enterprise едицију, морате платити цијену "миграције".