LANACO стручна пракса

 

LANACO сваке године организује стручну праксу за 15 студената завршних година техничких факултета. Пракса траје 4 недеље, током љетног распуста, у августу мјесецу.

Програм стручне праксе је осмишљен ради успостављања контакта са студентима рачунарства и информатике, упознавања и подизања нивоа њиховог стручног знања, као и могућности да се најуспјешнији прикључе LANACO тиму. Током праксе студенти имају прилику да учествују у практичном раду и да прођу кроз све фазе израде софтверског рјешења (од фазе прикупљања и анализе захтјева до саме инсталације система / програма за крајњег корисника).
 
Резултат љетне праксе је софтверско рјешење које се донира некој организацији или удружењу. До сада смо софтверска рјешења израђена у склопу стучне праксе донирали Црвеном крсту, Светосавској омладинској заједници, Омладинском комуникативном центру, Џендер центру Владе РС, Центру "Заштити ме".
 

Опширније

Моја праксаLANACO је партнер у програму стручне праксе која се обавља у склопу пројекта "Партнерство за иновације" који у Босни и Херцеговини реализује Америчка агенција за међународни развој (USAID) (www.mojapraksa.ba).

Практиканти су учествовали у изради 2 пројекта:

  •  "Дигитализација образовних садржаја" (еЛекција из физике за ученике 8. разреда)
    • Чланови тима: Дарио Радић, Милан Ђукић, Биљана Партало
  • "Развој и израда ИТ вебинара" (еСеминар за одрасле из области Windows 7)
    • Чланови тима: Милан Зец, Милко Глигић, Стојан Миљатовић

Програми стручне праксе су подржани од стране Intel® компаније као дио улагања у развој ИТ индустрије (више о Intel® Higher Ed програмима).